E-COMMERCE WORKSHOP

OPTIMÈR LOGISTIKKEN OG KOM STYRKET GENNEM KRISEN


Corona-krisen har påvirket e-handlen markant. Men alt imens nogle netbutikker har oplevet en brat nedgang i salget som følge af den stigende økonomiske usikkerhed hos kunderne, har rekordomsætningen hos andre presset deres forsyningskæde til det yderste. Uanset deres specifikke udfordringer, står supply chain og logistikansvarlige landet over overfor samme svære situation: at skulle træffe beslutninger, der er nødvendige for at sikre driften nu og her og som samtidig ruster virksomheden til tiden efter krisen. Langebæk's 'Agile E-Commerce Workshop' er et intensivt rådgivningsforløb, der er designet til hurtigt at identificere konkrete tiltag og løsninger, der kan optimere driften på kort sigt og samtidig styrke virksomhedens forsyningskæde for fremtiden. 
Konsekvenserne af Corona-krisen er til at tage og føle på. Her og nu kæmper mange netbutikker med de de akutte udfordringer, som virussen og den resulterende stigning i nethandlen har medført i forskellige dele af driften, fra levering til varehåndtering, ordreopfyldelse og distribution. Det er mange steder både gået ud over driftseffektiviteten og kundeoplevelsen. Krisen har samtidig udstillet behovet for at tænke det eksisterende logistiske set-up igennem i den nærmeste fremtid. Særligt med fokus på at gøre logistikken mere modstandsdygtig og forbedre virksomhedens reaktionsevne i tilfælde af nye chok til systemet. Det kan blive afgørenade for konkurrenceevnen fremover. På lang sigt kan der også være behov for at se på selve forsyningskædestrukturen, både for at forhindre en gentagelse af den nuværende situation og fordi det kan blive nødvendigt at tilpasse den til en ny virkelighed, hvor de eksisterende globale forsyningskæder af politiske, økonomiske og markedsmæssige årsager ikke længere er praktiske.

Hvis du kan nikke genkendende til en eller flere af de udfordringer, der er skitseret ovenfor, så kan vores 'Agile E-commerce Workshop' være relevant for din virksomhed. Workshoppen er et kort, intensivt rådgivningsforløb, hvor det primære fokus er på at komme frem til konkrete løsninger og tiltag, der kan implementeres på kort tid uden store investeringer, og som hurtigt skaber resultater. Typiske temaer inkluderer: 

  • Optimering & Opgradering: Forbedret drift, f.eks. igennem hurtigere varemodtagelse, bedre udnyttelse af lagerkapaciteten eller mere effektiv pluk & pak af ordrer. 

  • Modstandskraft & Reaktionsevne: Øget fleksibilitet, f.eks igennem mere effektive processer eller bedre egnede styringsværktøjer.

  • Udvikling & Forandring: Tidsvarende forsyningskæde, f.eks, igennem bedre leverandørsamarbejde, tættere integration med forwarders, eller change management. 


I løbet af et forløb kommer vi som regel rundt om både den kortsigtede optimering af logistikken til den langsigtede udvikling af forsyningskæden, men det konkrete program for workshoppen fastsætter vi naturligvis sammen, så det afspejler jeres situation og prioriteter. Ring eller skriv til Peter Gyldendal, Lars Bek Jensen eller Søren Fløe Svenningsen, hvis du gerne vil have et oplæg og tilbud på en workshop, eller hvis du blot er interesseret i at vide mere.

linkedin